NatuRa 2000 területek
fenntartási terveinek készítése

A honlap a Balatoni Integrációs Kft.
és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park
Igazgatóság együttműködésében
megvalósuló fenntartási tervek
elkészítésének támogatására jött létre.

6. Balaton

Területi azonosító: HUBF30002

A Natura 2000 hálózatba tartozik a Balaton teljes területe és partvonala is. Ez az oldal a tóra vonatkozó fenntartási terv készítésének munkaoldala.

 


-Megtalálhatók rajta a terület adottságait, védendő értékeit, elhelyezkedését bemutató információk.

 


-A tervezés előrehaladásával letölthetők az egyeztetési tervanyagok is, amelyek véleményezésében Önre is számítunk. (Lásd: a LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK között a jobb oldali szürke sávban)

 

 


A Balaton elhelyezkedése és közösségi jelentőségű természeti értékei

 

A tó területe Veszprém-, Somogy-, és Zala megyét érinti. A teljes vízfelület mellett a parttal rendelkező települések közül 42 db község és város partszakaszának meghatározott földrészletei tartoznak ide.

 


A területek megismerése érdekében kérjük, használja a jobb oldalon található LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOKAT!- Hol található ez a Natura 2000 védettség alá eső terület? - a Balaton elhelyezkedését mindenki ismeri, de az érintett partszakaszok azonosítása céljából tekintse meg a letölthető Google Earth megjelenítést. (Pontosabb információt adnak azonban a helyrajzi számok.)


- Milyen értékes fajok és élőhelyek miatt áll ez a terület Natura 2000 védelem alatt? – azon közösségi jelentőségű fajok listáját, amelyek számára a Balaton nyújt életteret, a letölthető területi adatlap megtekintésével ismerheti meg bővebben.


- Pontosan mely ingatlanokra terjed ki a védelem, és a fenntartási terv készítés folyamata? – töltse le a 42 db érintett települést és a helyrajzi számokat tartalmazó adatlapot. Tekintse át, hogy mely területek vonatkozásában lehet érintett Ön, mint tulajdonos/gazdálkodó/vagyonkezelő/területhasználó/helyi önkormányzat szakembere/érdeklődő, stb.

 

A területek pontosabb azonosításához gyors segítséget nyújthat az alábbi alkalmazás is, amely használatával tetszőleges nagyításban tekinthetők meg a Natura 2000 által lefedett területek, légifelvétel alapon jelölve: http://natura2000.eea.europa.eu/

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot, jelezze részvételi szándékát, vagy küldje el kérdéseit / észrevételeit / javaslatait!

A véleményezéshez kattintson ide!